Makkelijke stappen om je internetsnelheid optimaliseren

Reset je router

Komt uit de speedtest dat je internet trager is dan normaal? Reset dan je modem allereerst. Dit is erg gemakkelijk en lost erg veel problemen op. Het kan zijn dat je router een aparte resetknop heeft. Anders moet je in veel gevallen de router uit het stopcontact trekken en er na 10 seconden weer instoppen. Check de gebruiksaanwijzing van jouw router hoe je je router kunt resetten.

 

Computer opnieuw opstarten

Het kan ook zijn dat niet de internetverbinding traag is maar je computer zelf. Een computer blijft vaak op de achtergrond programma’s draaien waardoor hij langzamer wordt. Door de computer opnieuw op te starten kan de ook het internet een stuk sneller gaan.

 

Browser updaten

Zorg er altijd voor dat je internet browser up-to-date is. Het updaten van je browser kan de internetsnelheid positief beïnvloeden.

 

Controleer je firewall & virusscanner

Soms kost het gebruik van een firewall en virusscanner erg veel internetsnelheid. Je zou dit kunnen controleren door de speedtest een keer met- en een keer zonder firewall en virusscanner aan te hebben.

 

Gebruik goede bekabeling

De bekabeling die gebruikt wordt kan invloed hebben op de snelheid van het internet. Je hebt verschillende soorten netwerkkabels. Sommige zijn voor snellere internetverbindingen geschikt dan anderen. Let er dus op dat je je netwerkkabels neemt die jouw internetsnelheid ondersteunen.

 

Let op welke draadloze router je gebruikt

De internetsnelheid kan erg worden beïnvloed door een draadloze router. Hoewel deze bijna altijd langzamer zijn dan een bekabelde router zijn er onderling groter verschillen.  De ene WiFi-router kan aanzienlijk hogere internetsnelheden aan dan de andere. Wanneer je snel internet hebt is het natuurlijk zonde als het vervolgens weer teniet wordt gedaan door een langzame router.

Direct je internetsnelheid testen? Doe hier de speedtest

 1. hans

  ik heb wel gemerkt dat het internet de laatste tijd erg traag is . ondanks dat ik een redelijke down/up snelheid heeft . en heeft daarnaast ook nog adblock.plus draaien wat ook zou moeten helpen . maar noppes .

  Reageren
 2. Derk

  Kpn is ook niet altijd content. Betaal tot 60 mb / 6 mb maar, haal 7-6mb down en 0,5 up dit is bekabeld en het hoogste gemeten. Kunnen ze niks aan doen zit te ver van de kast volgens hun maar de kast zit hier vlakbij. Monteur paar keer geweest was zelfs een gevaarlijk geval in hun kast en die was blij dat ik had gebeld was grote kans op brand daar slecht onderhoud upgrade of verbeteren of iets anders doen ze niet aan moeten er maar mee leven glasvezel zouden ze 2 jaar geleden al gaan leveren zit nog steeds te wachten ziggo word hier niet geleverd en caiway heeft constant storingen. Pc gecheckt kabels gecheckt (zelfs weer voor 100eu top kabels gelegd geen verschil het probleem zit hem tussen de kast en de woning. Kpn is niet van plan hier iets aan te doen te duur volgens monteur en dat ik betaal voor iets waarbij ik betaal voor verschillende services en niet ontvang kan prima schijnbaar. ping wisselt tussen 45 en 235 lekker stabiel en nee ik woon niet afgelegen woon in een stad centrum is 5 min lopen.

  Reageren
 3. H.B.

  6,8 down en 0,8 up. Dieptriest. En dat is het enige wat we kunnen krijgen. Ondanks dat jullie website ons allemaal leuke alternatieven voorschotelt (zelfs glasvezel).

  Reageren
 4. ghost

  voor deze tijd 2016
  super slecht / te laag
  maar dat word toch altijd ontkend !
  betalen is belangrijker voor meer ! maar krijgen noop

  Reageren
 5. Karel

  Internet abonnement van 200 Mbit/s, haal met verschillende tests niet meer dan 150 Mbit/s. Heb de laptop rechtstreeks op de router aangesloten met een CAT6 kabel.

  Reageren
 6. Bij ziggo haal ik 151 mb download en 15,2 mb upload. Wij zijn dik content.

  groetjes Nikkela

  Reageren
 7. Jos

  Ik heb KPN Compleet. Mijn internetsnelheid is traag, zeer traag. Het dieptepunt was op 17 mei 2016 namelijk download 2,5 en upload 1,4. Contact gehad met helpdesk (ongeveer drie weken geleden). Er zou een aanpassing komen in de wijkcentrale waardoor mijn internetsnelheid rond de 100 mb p/s zou komen te liggen. Helaas……

  Reageren
 8. Amandes

  Ik had ziggo daar was ik altijd zeer tevreden over,maar is hellaas hier in twente niet meer verkrijgbaar.
  Heb nu Fiber Glasvezel 200mb en dat krijg ik ook.

  Reageren
 9. Bep Floor

  300 mb haal bekabeld 60 nieuw bekabeld 60 mb je blijft lachen

  Reageren
 10. Jack The Ripper

  KPN gehad, Telfort gehad beiden konden niet geven wat Ziggo wel kan.
  voor een redelijke prijs heb je Tv, Telefoon Ziggo klanten bellen onderling gratis
  en Internet zelf hebben wij 200+ mb Download en 20+ mb upload en voor geen goud stappen wij over
  over naar een ander.

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>