Computerinstellingen

Naast zaken binnenhuis zoals bekabeling en netwerkapparatuur kan ook de computer ervoor zorgen dat niet de maximale internetsnelheid gehaald wordt. Een computer moet namelijk wel in staat zijn om het internetsignaal te verwerken. Wanneer een computer te weinig rekencapaciteit heeft om vlot internetten mogelijk te maken zal je dit duidelijk merken aan de prestaties. De volgende computer vereisten kunnen worden gezien als minimale vereisten om vlot te kunnen internetten:

 • 1.8 GHz of meer voor PC en PowerPC G5 of hoger.
 • Niet te oud besturingssysteem. Denk aan Windows 200o of later voor PC en MacOS 1.4 of later.
 • 1 GB werkgeheugen of meer.
 • Minimaal 1 Gbit netwerkkaart.
 • Netwerkprotocol 802.11 N.
 • Up-to-date internetbrowser.

Let er verder op dat wanneer je een wat oudere computer gebruikt niet teveel programma’s tegelijk aan hebt staan. Op die manier moet je computer het rekenvermogen over te veel programma’s verdelen waardoor snel internetten onmogelijk wordt. Daarnaast moet er ook nog genoeg ruimte op de harde schijf vrij zijn waardoor de computer vlot kan blijven werken.

Naast bovengenoemde zaken kan ook software ervoor zorgen dat het internet trager gaat. Bekijk hier de tips waarop je moet letten qua software.

 1. leo gabriels

  Net mijn rekening van Ziggo bekeken , en er staat op factuur internet snelheid 150 Mbps , ga ik de speedtest doen kom ik op 26,72 mbps ? krijg het idee dat ik teveel betaal … Maar je bent een leek op dit gebied en weten ze het altijd wel op de een o andere manier te draaien dat het mijn schuld is … maar ik zie op mijn factuur dat ik betaal voor 150 en maar 26 heb ?

  Reageren
 2. J.W. Meijer

  bedroevende uitslag, maar 28 Mbit/sec. down en 47 Mbit/sec. Up terwijl je voor 100 Mbit betaald.

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>