Hoe werkt een modem en een router

Waar het internetsignaal je woning binnen komt, of het nou om een kabel, ADSL of glasvezel aansluiting gaat, wordt deze als eerste aangesloten aan de modem. Een modem is een apparaat dat het binnenkomende signaal omzet in een internetsignaal. Omdat je meestal meerdere apparaten wilt aansluiten op internet is daarnaast nog een router nodig. Een router zorgt ervoor dat er meerdere verbindingen kunnen worden gemaakt via één internetaansluiting. Een router kan via bekabeling werken of draadloos. In het eerste geval zijn netwerkkabels noodzakelijk om het internetsignaal te distribueren naar da apparaten die zijn aangesloten op internet. In geval van een draadloze internetverbinding werkt een router via een WiFi signaal.

Modem en router?

Tegenwoordig zie je steeds meer dat je bij een internetabonnement een modem krijgt waarin ook meteen een router zit. In dat geval beschik je over één apparaat dat zowel het signaal omzet in een internetsignaal als het verder distribueert naar de op internet aangesloten apparaten.

Internet => Modem => Router => Computer

Bekijk hier de tips waarop je moet letten bij het aansluiten/plaatsen van een WiFi-router

 

  1. Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever been running a blg for?
    you make blogging look easy. The total look of your web site is
    fantastic, as well as the content!

    Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>