Makkelijke stappen om je internetsnelheid optimaliseren

Reset je router

Komt uit de speedtest dat je internet trager is dan normaal? Reset dan je modem allereerst. Dit is erg gemakkelijk en lost erg veel problemen op. Het kan zijn dat je router een aparte resetknop heeft. Anders moet je in veel gevallen de router uit het stopcontact trekken en er na 10 seconden weer instoppen. Check de gebruiksaanwijzing van jouw router hoe je je router kunt resetten.

 

Computer opnieuw opstarten

Het kan ook zijn dat niet de internetverbinding traag is maar je computer zelf. Een computer blijft vaak op de achtergrond programma’s draaien waardoor hij langzamer wordt. Door de computer opnieuw op te starten kan de ook het internet een stuk sneller gaan.

 

Browser updaten

Zorg er altijd voor dat je internet browser up-to-date is. Het updaten van je browser kan de internetsnelheid positief beïnvloeden.

 

Controleer je firewall & virusscanner

Soms kost het gebruik van een firewall en virusscanner erg veel internetsnelheid. Je zou dit kunnen controleren door de speedtest een keer met- en een keer zonder firewall en virusscanner aan te hebben.

 

Gebruik goede bekabeling

De bekabeling die gebruikt wordt kan invloed hebben op de snelheid van het internet. Je hebt verschillende soorten netwerkkabels. Sommige zijn voor snellere internetverbindingen geschikt dan anderen. Let er dus op dat je je netwerkkabels neemt die jouw internetsnelheid ondersteunen.

 

Let op welke draadloze router je gebruikt

De internetsnelheid kan erg worden beïnvloed door een draadloze router. Hoewel deze bijna altijd langzamer zijn dan een bekabelde router zijn er onderling groter verschillen.  De ene WiFi-router kan aanzienlijk hogere internetsnelheden aan dan de andere. Wanneer je snel internet hebt is het natuurlijk zonde als het vervolgens weer teniet wordt gedaan door een langzame router.

Direct je internetsnelheid testen? Doe hier de speedtest

 1. Chris

  Down 152.6 up 15.4 (bedraad)
  Down 101.9 up 16.6 ( draadloos)
  Zeker zoals beloofd.

  Reageren
 2. Anonymous

  Hier in buitengebied 5km van centrale. 2.5mbit down en 0.8mbit up. Niks aan te doen helaas. 🙁

  Reageren
 3. Bulldog

  Hier 151 MB download en 15,97 mb Up met kabel .
  Draadloos 74,80 mb en up 15,56 mb
  Dus erg tevreden.

  Reageren
 4. Nou ben sinds 1 januari klant bij ziggo ik haalde netjes 205 down en 20 up maar sinds 3 weken haal ik maar 15 down en 20 up minn vraag is nu wtf is er aan de hand ik betaal nu wel bijna 100 euro per maand maar ik krijg nie een 20% voor wat ik betaal wat mij ook irriteert is dat je zo lang moet wachten op een monteur maar ja die komt dinsdag even kijken wat die heeft te zeggen…

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>