Makkelijke stappen om je internetsnelheid optimaliseren

Reset je router

Komt uit de speedtest dat je internet trager is dan normaal? Reset dan je modem allereerst. Dit is erg gemakkelijk en lost erg veel problemen op. Het kan zijn dat je router een aparte resetknop heeft. Anders moet je in veel gevallen de router uit het stopcontact trekken en er na 10 seconden weer instoppen. Check de gebruiksaanwijzing van jouw router hoe je je router kunt resetten.

 

Computer opnieuw opstarten

Het kan ook zijn dat niet de internetverbinding traag is maar je computer zelf. Een computer blijft vaak op de achtergrond programma’s draaien waardoor hij langzamer wordt. Door de computer opnieuw op te starten kan de ook het internet een stuk sneller gaan.

 

Browser updaten

Zorg er altijd voor dat je internet browser up-to-date is. Het updaten van je browser kan de internetsnelheid positief beïnvloeden.

 

Controleer je firewall & virusscanner

Soms kost het gebruik van een firewall en virusscanner erg veel internetsnelheid. Je zou dit kunnen controleren door de speedtest een keer met- en een keer zonder firewall en virusscanner aan te hebben.

 

Gebruik goede bekabeling

De bekabeling die gebruikt wordt kan invloed hebben op de snelheid van het internet. Je hebt verschillende soorten netwerkkabels. Sommige zijn voor snellere internetverbindingen geschikt dan anderen. Let er dus op dat je je netwerkkabels neemt die jouw internetsnelheid ondersteunen.

 

Let op welke draadloze router je gebruikt

De internetsnelheid kan erg worden beïnvloed door een draadloze router. Hoewel deze bijna altijd langzamer zijn dan een bekabelde router zijn er onderling groter verschillen.  De ene WiFi-router kan aanzienlijk hogere internetsnelheden aan dan de andere. Wanneer je snel internet hebt is het natuurlijk zonde als het vervolgens weer teniet wordt gedaan door een langzame router.

Direct je internetsnelheid testen? Doe hier de speedtest

 1. GAK

  Heb KPN alles in 1. Internet snelheid zou 40MB moeten zijn maar haal soms wel 12 MB! Ben overigens niet de enige. Ook ik zit te ver van de centrale, maar dat zeggen ze niet als je een contract aangaat.
  Klagen helpt niet, want ‘het zal wel aan je bekabeling liggen’ Kabels door KPN geleverd en aangesloten.
  HDTV kan hierdoor ook alleen voor 1 TV.
  Conclusie: Ga niet naar KPN.

  Reageren
  • bram

   je heeft helemaal gelijk
   wij zitten 1100 meter van de
   centrale abonnement 40mb
   er komt 22mb de modem in
   en er komt 15mb eruit
   kpn zegt 2300 meter
   het zijn pure bedriegers

   Reageren
   • peter duin

    Beste Bram,

    De afstand tussen jouw pand en kpn centrale wordt gemeten in ondergrondse kabellengte. Dus kan afwijkend zijn van jouw meting tussen woning en KPN centrale

    Reageren
 2. huub deben

  Ik heb KPN glasvezel 100 mbit.
  Download 99.8
  Upload 98.3
  Ik ben dus heel tevreden!!

  Reageren
 3. Philippe

  Heb telenet , ze beloven 120mb down en 6 mb up.
  ik haal 112mb en 5.7 , heel tevreden dus

  Reageren
 4. Roeloftb

  Heb 100Mbit van KPN glasvezel up & down, haal 94Mbit om 96Mbit. Alles Cat5 gbit. Top dus.

  Reageren
 5. Rob

  Ook ik heb bij ONLINE 30mb abonnement maar krijg tussen de 9,5 en 10,5 mb binnen betaal er toch 25eurotjes per maand voor,ook daar bij online hetzelfde lulverhaal te ver van de centrale!!!

  Reageren
 6. Ronnie

  Ik zit sinds een jaar bij vodafone breedband glasvezel-all-in-1. Het pakket 100, waar ze tot 100Mbit beloven. Veelal zit ik tussen de 88-94 Mbit down en 85-96 Mbit up, dus ik hoef niet echt te klagen.

  Reageren
 7. henk beemster

  ik had kpn 20MB kreeg max 6MB, overgestapt naar Ziggo 60 MB en ik krijg wat ik gevraagd heb: 63MBdoen/6MBup

  Reageren
 8. Fokke

  Had zelf Telfort abbo voor 20mb. Kreeg max. 9 mb. Nu teruggegaan naar 8 mb krijg vandaag max. 3.5 mb. Over je bekocht voelen

  Reageren
  • Noll

   Betaal voor 30 MB.
   Volgens diverse speedtest haal ik net 9,5 MB en upload 2,8 MB.
   Telfort hoe zit dit?

   Reageren
 9. alfredo

  Ontvang een snelheid van +15mb/sec download speed, upload snelheid 2,9 mb/sec ondanks deze snelheid geeft Skype veelvuldig aan dat internet snelheid te traag is en ik contact moet opnemen met profeider, snap hier niets van kan iemand uitleg geven.

  Reageren
 10. Rob Lamers

  Ik heb UPC abbn. met 100Mbit/sec en met speedtest kom ik uit op 99,8Mbit/sec.

  Ik mag dus absoluut niet klagen. alles zelf bekabeld met cat5e overal gig kaartje in de pc’s en een Gig-switch.
  Suc7

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>