Internetsnelheid testen
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken

Speedtest

Internetsnelheid meten met de speedtest

Met de speedtest kijk je of jouw internetsnelheid wel zo snel is als je provider belooft. Je kunt de test altijd doen, welke provider je ook hebt. Hier hoef je niets voor te downloaden of the installeren. Het programma waarmee je de speedtest uitvoert doet een korte test om de download- en uploadsnelheid te meten en het resultaat is direct te zien. Klik hierboven op de blauwe knop ‘Begin test’ of lees eerst meer over de speedtest.

Niet tevreden? Vergelijk op jouw adres:

Belangrijk tijdens de speedtest

Voordat je de speedtest uitvoert zijn drie dingen belangrijk:

1. Zorg dat alle programma’s die internet gebruiken afgesloten zijn. Dat kan Spotify zijn, maar ook andere openstaande vensters in je internetbrowser. Alleen deze pagina mag open staan.

2. Zorg ervoor dat niemand anders in huis dezelfde internetverbinding gebruikt op het moment van de speedtest.

3. Sluit je computer met een internetkabel aan op het modem. Met de speedtest kan je ook je wifi snelheid meten maar er zijn altijd invloeden van buitenaf waardoor je geen 100% waterdichte resultaat zal behalen.

Verbeteren internetsnelheid

De speedtest kan in sommige gevallen een andere internetsnelheid aangeven dan de maximale snelheid die bij je abonnement hoort. Hiervoor zijn verschillende oorzaken:

Er kunnen problemen binnenshuis zijn die je zelf kunt verhelpen om je internetsnelheid te optimaliseren. Wanneer je denkt dat het niet aan de verbinding ligt, maar aan het draadloze internet zijn er ook mogelijkheden om door het verbeteren van je wifi signaal je snelheid te verhogen.

Een probleem met internetsnelheid kan niet altijd opgelost worden. Het kan zijn dat de maximale snelheid van het abonnement niet beschikbaar is in jouw postcodegebied. In dit geval raden wij aan een ander abonnement te nemen. Snel internet vergelijken is de beste manier om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt voor een verbinding die helemaal niet zo snel blijkt te zijn.

Bezoekers beoordeelden internetsnelheid-testen.nl met een:

Speedtest
4.18 (83.61%) 2226 votes
 1. diana

  wat een reacties hier, ik ben jaloers, hier 9.4 / 0.9 hoe triest is dat???

  Reageren
 2. Han

  Ik heb 200/20 mb/s bij ziggo. Haal nu 120/20 draadloos. Metingen variëren sterk. In het weekend niet meer dan 50/20. Mogelijk aan de draad wel iets beter, maar blijft toch lager dan beloofd. Internet radio ontvangst ligt er constant uit. Weet niet waar dit aan ligt!

  Reageren
  • René

   Ik zit ook bij Ziggo en mijn snelheid is behoorlijk stabiel, komt misschien doordat ik op de 5ghz band zit ipv de beruchte 2,4ghz. Ook heb ik er een versterker tussen zitten voor de aansluitingen naar de tv en radio. Problemen met de radio heb ik dan ook niet alleen als deze lang op een zender staat dan zit de box vast en reageert die niet meer op de ab.

   Reageren
  • Hennie Pijper

   Ook ik heb een DAB+ radio met FM en internetzender.Internetzenders vragen volgens mij tenminste een beetje Wifi.Dat is wel een nadeel van Internet zenders.
   Wil je hoofdzakelijk Nederlande zenders en commercïële zenders schakel dan over naar DAB zenders .Volgens mij is daarbij geen Wifi nodig

   Reageren
 3. Hou je bek ouwe, 13.2 download en 2.2 upload!

  Reageren
 4. Ria

  Ik ben bij Online.
  Dat valt steeds weg tussendoor.
  Zit nu al 4 minuten te wachten op de resultaten Speedtest. Maar daar komt niets.
  Is nu de Speedtest vervallen of ligt dat aan Online?
  Bij een eerdere meting stond op een test: Pin 27 sec.
  Down 8.35 Mbps
  Up 0,98 Mbps
  Hoe vertaal ik dit naar MB?
  Excuses als dat dom klinkt, maar ik heb echt geen idee en probeer het te leren.
  Online lijkt mij erg instabiel. Ik weet dat 8k vlak bij de wijkcentrale woon.

  Reageren
  • Debbie

   Hallo Ria,

   Ik heb hetzelfde probleem gehad bij online. Ik ben sinds dit jaar over gestapt omdat ik vast zat aan een tweejarig contract en ik er met geen mogelijkheid onderuit kon doordat hun het steeds compenseerde met geld. Ik kan alleen maar zeggen dat overstappen het beste was wat ik ooit heb gedaan. Ik krijg nu waar voor mijn geld en de hoeveelheid mb die ik afneem met maar een paar mb verlies, terwijl ik bij online 30mb hoorde te hebben en blij mocht zijn als ik met pijn en moeite 10mb kreeg.

   Reageren
  • casper cleiren

   De betekenis hiervan is dat het MB per seconde is dus je hebt het al in MB

   Reageren
  • ghost

   Mbps moet je delen door 8 dan krijg je de echte download snelheid in MB , megabyte , niet de megabits die ze bedoelen met mbps. 1 byte bestaat uit 8 bits. Dus 8,35 megabits per second mbps delen door 8 is 1,04375 echte megabytes per seconde. . 0,98 mbps delen door 8 is 0,1225 megabytes per seconde dat is als het goed is ( correct me if i’m wrong ) 125,44 kylobytes per sec. Niet veel dus. Ligt eraan wat je verbindingssnelheid bij die vreselijke Online is b.v. 20 mbit ofzo. Binnen 1.5 km van de wijkcentrale hoor je de volle snelheid te hebben in het gunstigste omstandigheden. Verder ervan ; steeds slechter

   Reageren
  • Adre

   Hallo Ria,
   Bij het verzenden van data wordt gesproken over Mbps (Megabit per seconde). Bij opslag van data wordt meestal gesproken in bytes Bijv. KB (kilobyte) MB (Megabyte). Als je weet dat 1 byte gelijk is aan 8 bit, betekent dat dat jij per seconde 8,35 / 8 = 1,04 Megabyte kan downloaden.
   De snelheden die je noemt zijn wel erg laag, maar ik weet niet wat Online beloofd heeft en ik weet ook niet wat voor verbinding je gebruikt (wifi, gedraad, of een powerplug), dus daar valt weinig zinnigs over te zeggen.

   Reageren
  • R Lamers

   Ik heb hetzelfde gehad en bleef dit houden. Toen opgezegd en vertrokken naar Telfort waar het nu prima gaat en zelfs nog goedkoper.

   Reageren
  • bas

   Delen door 8
   Mbps is Mega Bit per seconde
   MB is Mega Byte
   1 Byte is 8 bits

   Reageren
  • Ramon

   Om Megabits/seconde (Mbps) naar Megabyte/seconde (MB/s) te vertalen, deel je het door 8.

   I jouw geval is je downloadsnelheid dus net ietsjes meer dan 1 MB/s

   Je provider geeft internetsnelheden aan in Mbps, dus wat de speedtest ook aangeeft.

   Reageren
  • René

   Online is sowieso onstabiel en valt vaker weg. Ook de snelheid is over het algemeen vrij laag tenzij je er meer voor wilt betalen en dan nog is de vraag of je er veel meer uithaalt. De waardes die jij hier aangeeft zij n idd vrij laag.

   Reageren
 5. Michiel

  Sinds een paar weken nieuwe woning en Ziggo Max 300/30. Zojuist gemeten 302.5/31.2, dus ook echt de snelheid die ik betaal. Maar dat is om half 4 ‘s nachts; als de hele buurt online is ligt de snelheid duidelijk lager (gemeten 168.0/19.5). Gelukkig komt er binnenkort glasvezel in de buurt.

  Reageren
 6. CO

  Ja hooor, Ik haal me dikke snelheid via Telfort Glasvezel draadloos via het 5Ghz netwerk!

  (Apparte router daarvoor aangeschaft ofcourse, want van je provider hoef je niks te verwachten)

  Reageren
  • Gino

   Welke router heb je hiervoor aangeschaft, want heb nu 1tje van Linksys en die komt hier niet door de muren blijkbaar. Kostte toch ma liefst 100 euro…

   Reageren
 7. Sven

  Snelheid van Ziggo hier gemeten en ik kom op de helft van wat ik bij Ziggo op de website meet?!
  Niks 200MB maar 95MB. Dit is toch wel apart. Alles werkt naar behoren, modem reset etc.

  Toch maar een gaan kijken wat er elders te koop is.

  Reageren
  • Ramon

   Ondersteund je apparatuur (switches, routers, etc) wel gigabit internet (1000Mb/s) ipv van het oudere 100 Mb/s?

   Reageren
 8. derek heeks

  with a d/l speed of 91mb and not the promised 150 from ziggo, i’m anything but happy. tried resetting modem etc which raised my speed from 69 to 91 but far from perfect.

  Reageren
 9. jer

  Vodafone doet het goed met glasvezel
  486.2MB down en 487.3MB up 500/500 abbo

  Reageren
  • p v overbeeke

   ik heb ook vodafone glasvezel en kom niet verder dan 25 mb up en 25 down…

   Reageren
   • Hans B.

    Dan ben je echt bekocht , maar pak eens een UTP (netwerk kabel) stop die in het modem/router en meet dan nog eens de snelheid .
    Ik heb zelf Ziggo 150 Mbit/s met UTP kabel, maar draadloos kom ik niet verder dan 50 tot 60 Mbit/s
    Dus mijn laptop en Desktop hebben beide een UTP kabel

    Reageren
  • Hans B.

   Sorry Jer, ik las het niet goed ik dacht dat je 48,.6 had geschreven

   Reageren
 10. Ik heb een abonnement van Ziggo en onlangs een nieuwe wireless router gekocht, de ASUS RT-AC87U. De snelheid viel erg tegen maar na het vervangen van de kabel van het kabelmodem UBEE EVW3200 naar de router (1 meter UTP CAT6e) en het resetten van het kabelmodem krijg ik gemiddelde snelheden van 155 Mbit/sec download en 20,5 upload. Deze downloadsnelheid neemt na verloop van tijd af maar kan ik weer terugkrijgen op het zelfde niveau als ik het kabelmodem wederom reset.

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>